MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Nicole
over Sociale contacten

Nicole (32) zat niet lekker in haar vel. Weinig vertrouwen in mensen, het gevoel tekort te schieten en sociaal isolement. Hoe breng je daar verandering in? Cliëntondersteuner Johanna van MEE luisterde naar haar verhaal en nodigde Nicole uit voor een wandelgroep. Stap voor stap begon het leven van Nicole er weer positiever uit te zien.

Weg uit het isolement

Nicole vond het lastig om contact te maken met andere mensen. En dat was niet voor niks. In het verleden ging de omgang met anderen niet altijd even prettig. “Ik had vervelende dingen meegemaakt. Mijn kind was uit huis geplaatst en ik voelde me erg in het nauw gedreven. Ik dacht dat ik altijd moest presteren. Terwijl ik chronische pijnen en concentratieproblemen heb. Daar werd ik terughoudend van in het maken van contact en zo werd het moeilijk om nieuwe vrienden te maken.

Met elkaar aan de wandel

Johanna was in Soest net het project ‘Wandel je MEE’ gestart. Samen gezellig wandelen met mensen die, net als ik, het lastig vinden om contact te maken met anderen. Voor mij werkte dit heel goed. Ik heb er echt vriendschappen aan overgehouden.” Nou ging dat natuurlijk niet van het ene op het andere moment, vervolgt Nicole. “In de wandelgroep leer je elkaar op een rustige manier kennen. Bij iedere wandeling een beetje meer. Maar inmiddels is het heel vertrouwd.”

“Ze geven me nieuwe hoop. Als ik iets niet durf, spreken ze me moed in.”

Nieuwe dingen durven doen

“De wandelgroep is heel belangrijk voor me geworden. Het verschil met mijn leven van vroeger is echt heel groot. Ik durf nu van alles. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met fotografie.” Zoiets nieuws doen was eerder echt ondenkbaar, zegt Nicole. “De mensen die ik nu ken via het wandelgroepje maken het een stuk makkelijker voor me. Ik was altijd heel angstig om iets te doen. Om zelfstandig iets te ondernemen. Zij maken dat makkelijker voor me. Ze geven me nieuwe hoop. Als ik iets niet durf, spreken ze me moed in. Ik heb er veel vrijheid voor terug gekregen.”

Scroll to top