MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Kimberley
over Zorg

Kimberley (21 jaar) is chronisch ziek. Er komt zoveel op haar af dat ze MEE om hulp vraagt.
Via de cliëntondersteuner komt Kimberley in contact met een ervaringsdeskundige. Samen hebben ze een heel fijn en waardevol gesprek.

Jonge vrouw in park op bank

Mijn leven op zijn kop

Kimberley: “Ik was 8 jaar toen ik diabetes kreeg en vanaf mijn 11e kreeg ik ook nog reuma. Maar het besef wat dit voor mijn toekomst zou betekenen, komt nu pas. Als naar school steeds moeilijker gaat en je afhankelijk wordt van organisaties, staat je leven op zijn kop. Al die wetten, regels en processen zijn zo overweldigend. Waar begin je, welke formulieren moet je invullen en wat zijn de vervolgstappen? Ik overzag het allemaal niet meer. Daarom vroeg ik hulp bij MEE.

Praktische hulp

De onafhankelijk cliëntondersteuner hielp mij stap voor stap, wat ontzettend fijn was. Naast het regelen van praktische zaken bood ze ook een luisterend oor. Zij merkte dat ik worstelde met mijn chronische ziekten. Ik zag geen toekomstmogelijkheden. Ze stelde voor om samen in gesprek te gaan met een ervaringsdeskundige; iemand die in een vergelijkbare situatie zit als ik.

Een waardevol gesprek

Het gesprek met ervaringsdeskundige Maaike was erg fijn. Zij begreep mij echt en vertelde hoe zij met bepaalde situaties is omgegaan. De herkenning en praktische tips zijn heel waardevol! Maaike liet me zien dat ik ondanks mijn ziekte toch een toekomst heb.

Na het gesprek ben ik weer stappen gaan zetten. Ik ben op zoek naar een leuke online opleiding, heb een vakantiebaan en zie er nu minder tegenop om weer leuke dingen te doen met mijn vrienden.

Gezien en gehoord

Ik ben blij met de praktische ondersteuning van de cliëntondersteuner en het gesprek met de ervaringsdeskundige. Er was oog voor mij als persoon. Ik voelde mij echt gezien en gehoord. Ik accepteer nu wie ik ben en heb weer meer zelfvertrouwen.”

Scroll to top