MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Hetty
over Werken bij MEE

Hetty is 3e jaars student Social Work, profiel Samenleving & Welzijn. Omdat ze op zoek is naar een leuke afwisselende stage, klopt zij aan bij MEE.

Hetty kan aan de slag als onafhankelijk cliëntondersteuner. En al snel blijkt het een perfecte match; een stageplek waarin je luistert, meedenkt bij allerlei vragen in het dagelijks leven en mensen in hun kracht zet.

Een leuke stageplek

“Ik ben Hetty en ik loop stage bij MEE Amstel en Zaan in Hoofddorp. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin, ik voel me helemaal op mijn plek! Als onafhankelijke cliëntondersteuner staan wij naast de persoon om te kijken naar wat diegene nodig heeft en kijken we samen naar hoe we dit kunnen vormgeven.

Zoals ik een collega in mijn eerste stageweek tegen een cliënt hoorde zeggen: ‘Ik zie ons een beetje als bruggenbouwers tot de gepaste hulpverlening.’ Ik denk dat zij hiermee heel goed heeft verwoord wat wij hier doen bij MEE.

Uitdagend en leerzaam

Wat ik zo waardeer aan MEE en deze stageplek is dat het uitdagend en ontzettend leerzaam is. Dit heeft ook zeker te maken met dat het zo breed en gevarieerd is. Zowel wat betreft de doelgroep en hulpvragen als in contact met anderen organisaties, instanties of gemeenten.

Maar geen stress, je wordt vanuit MEE super goed begeleid en kan op je eigen tempo meedoen en dingen oppakken 🙂

Ook een MEEdenker worden?

Heb je een open houding, houd je van aanpakken, verschillende mensen ontmoeten en ze weer een stap de goede richting op te helpen? Dan moet je bij MEE zijn!

Geloof me, je zult je hier helemaal op je plek voelen.

En wie weet, misschien ben jij straks wel die gedreven MEE-medewerker die nog heel wat jaartjes is blijven hangen na zijn/haar stage.”

Scroll to top