MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Carla
over Zelfstandigheid

Carla (57 jaar) verloor haar onderbenen en een onderarm en kreeg verschillende chronische ziektes. Ze moest afscheid nemen van haar leven als zelfstandig ondernemer en professioneel danseres, maar was niet bereid om afscheid te nemen van haar zelfstandigheid.

MEE cliëntondersteuner Ellen stond haar bij zodat ze haar eigen weg kon blijven volgen.

vrouw in rolsotel handbike met hulphond

De vrijheid van het lichaam

“Dans is mijn passie. Het is de vrijheid van je lichaam. Daarom is het zo stom dat ik zoveel van die vrijheid ben verloren. Ik woonde alleen met mijn 13-jarige zoon en was afhankelijk van familie en vrienden. De mantelzorgers waren echt overbelast. Het zag er zelfs naar uit dat ik naar een verzorgingshuis moest, dat zag ik niet zitten. Bovendien, waar kon mijn kind naar toe? Dat was het moment dat ik MEE ingeschakeld heb.

Het ultieme meedenken

Ellen leidde mij terug naar de maatschappij op een moment dat ik volledig geïsoleerd dreigde te raken. Ze hielp me met praktische zaken, maar ook met het op een rijtje zetten van kleine en grote beslissingen. Dat deed ze zonder op enig moment dwingend te worden, ik hield steeds de regie. Ze nam niks over, maar dacht wel met me mee. Échte samenwerking: dat is voor mij de beste manier.

Nu zelf ervaringsdeskundige

Ik werk nu zelf als ervaringsdeskundige bij MEE. Dat betekent dat ik vanuit mijn persoonlijke ervaring cliënten en medewerkers net dat extra mee kan geven. Voor mij voelt dat als een warm bad. Met het geven van trainingen en workshops kan ik de mensen van MEE helpen met het MEEdenken en als het nodig is, direct cliënten ondersteunen met mijn eigen ervaring.”

Scroll to top