MEE locatie in de buurt

Autisme vrouwengroep – Amsterdam

Kosten
Gratis
Locatie(s)
  • Amsterdam
Data
  • Op dit moment zijn de groepen in Amsterdam vol.

Contactgroep voor autistische vrouwen

Sinds een aantal jaren biedt MEE Amstel en Zaan contactgroepen voor vrouwen met autisme. Met als doel om ervaringen met elkaar uit te wisselen en herkenning te vinden.

Elke bijeenkomst heeft een vooraf vastgesteld thema, die zijn genoemd door de deelnemers. Voorbeelden van zo’n thema zijn: rouwverwerking, werk, relaties, zwart/wit denken of balans belastbaarheid.

Door ervaringen met elkaar te delen, versterk je elkaar. Zo blijkt ook uit een uitspraak van één van onze deelneemsters:

“Ik heb me vaak dom gevoeld voor het deel waar ik nooit in zal passen. Gedrag dat ik nooit zal begrijpen. Alsof ik een film zit te kijken. Ik ontdek nu juist dat mijn andere manier van denken ook waardevol is.”

Wil jij ook in gesprek met andere autistische vrouwen? Meld je dan aan voor één van de gespreksgroepen bij MEE Amstel en Zaan. Let wel: er is op dit moment een wachtlijst, de wachttijd is ongeveer een half jaar.

Praktische informatie

De groep is gemengd op het gebied van leeftijd, gezinssamenstelling, etc. De duur van een bijeenkomst is zo’n 1,5 uur. Bij elke bijeenkomst zijn zo’n 6-8 deelneemsters aanwezig. We hebben zowel gespreksgroepen die bij elkaar komen op locatie in Amsterdam als een groep die elkaar online treft.

Voor wie?

De groep is voor volwassen vrouwen die de diagnose autisme hebben gekregen en al enige vorm van psycho-educatie hebben gehad.

Kosten

Deelname is gratis.

Wanneer en waar?

We komen een keer per maand bij elkaar.

Locatie: MEE Amstel en Zaan | Derkinderenstraat 10 in Amsterdam.

De contactgroepen vinden plaats op de woensdagavond, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Geef in je aanmelding aan voor welke groep/dag je op de wachtlijst wilt staan.

Interesse of vragen?

Als je vragen hebt of interesse in deze contactgroep, dan kun je dat doorgeven aan cursus@mee-az.nl of vul onderstaand formulier in.

​​

Interesse in cursus

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top