MEE locatie in de buurt

Autisme vrouwengroep – Amsterdam

Kosten
Gratis
Locatie(s)
  • Amsterdam
Data
  • Op dit moment zijn de groepen in Amsterdam vol.

Contactgroep voor autistische vrouwen

Sinds een aantal jaren biedt MEE Amstel en Zaan contactgroepen voor vrouwen met autisme. Met als doel om ervaringen met elkaar uit te wisselen en herkenning te vinden.

Elke bijeenkomst heeft een vooraf vastgesteld thema, die zijn genoemd door de deelnemers. Voorbeelden van zo’n thema zijn: rouwverwerking, werk, relaties, zwart/wit denken of balans belastbaarheid.

Door ervaringen met elkaar te delen, versterk je elkaar. Zo blijkt ook uit een uitspraak van één van onze deelneemsters:

“Ik heb me vaak dom gevoeld voor het deel waar ik nooit in zal passen. Gedrag dat ik nooit zal begrijpen. Alsof ik een film zit te kijken. Ik ontdek nu juist dat mijn andere manier van denken ook waardevol is.”

Wil jij ook in gesprek met andere autistische vrouwen? Meld je dan aan voor één van de gespreksgroepen bij MEE Amstel en Zaan. Let wel: er is op dit moment een wachtlijst, dus het is even wachten op een plekje in een groep.

Praktische informatie

De groep is gemengd op het gebied van leeftijd, gezinssamenstelling, etc. Dat komt omdat we vooral praktisch kijken naar welke dag/tijd iemand kan aansluiten. De duur van een bijeenkomst is zo’n 1, 5 uur. Bij elke bijeenkomst zijn zo’n 6-8 deelneemsters aanwezig. We hebben zowel een gespreksgroep die bij elkaar komt op locatie in Amsterdam als een groep die elkaar online treft.

Voor wie?

De groep is voor volwassen vrouwen die de diagnose autisme hebben gekregen en al enige vorm van psycho-educatie hebben gehad.

Kosten

Deelname is gratis.

Wanneer en waar?

We komen een keer per maand bij elkaar.

Locatie: MEE Amstel en Zaan | Derkinderenstraat 10 in Amsterdam.

Je kunt op elk moment instromen in een van de gespreksgroepen. Op dit moment is er wel een wachtlijst.

Interesse of vragen?

Als je vragen hebt of interesse in deze contactgroep, dan kun je dat doorgeven aan cursus@mee-az.nl of vul onderstaand formulier in.

​​

Interesse in cursus

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top