MEE locatie in de buurt
Jongen buiten, lachend naar camera

Cliëntondersteuning voor jou

MEE denkt mee

  • als je een belangrijk gesprek hebt
  • als je graag de zorg thuis wilt regelen
  • als je niet tevreden bent over de zorg die je krijgt
  • als je vragen hebt over de ontwikkeling van je kind
  • als je een beperking hebt en graag aan het werk wilt
  • als je geldzorgen hebt

Soms zijn er momenten in het leven dat het even niet zo lekker gaat. Bijvoorbeeld thuis, op het werken, school of dagbesteding, binnen het gezin of je geldzaken. Dan is het goed om te weten dat je bij MEE terecht kunt voor gratis en onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning.

Informatie en advies

De cliëntondersteuner geeft informatie en advies bij vragen of problemen waar je zelf niet uitkomt. Ook niet samen met de mensen om je heen. We denken mee hoe je de zorg en ondersteuning kunt krijgen die bij jou past. We kennen de mogelijkheden in de gemeente en de wereld van zorg.

consulente met cliënt in gesprek

 

Meegaan naar gesprekken

Bij het aanvragen van ondersteuning, zorg of een aanpassing in huis kan de cliëntondersteuner ook helpen. Bijvoorbeeld door samen met jou de hulpvraag duidelijk te krijgen. Of mee te gaan naar een belangrijk gesprek, zoals het keukentafelgesprek. Het is belangrijk dat je dit goed voorbereidt; dat je weet welke mogelijkheden er zijn én welke zorg of hulp je nodig hebt.

Als het moeilijk wordt…

Als je zorg krijgt, kun je te maken hebben met verschillende organisaties en allerlei wetten en regels. De cliëntondersteuner helpt je om goede afspraken te maken met jouw netwerk, mantelzorgers, vrijwilligers en de organisaties die hulp bieden.

We zijn er voor iedereen

We zijn er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, chronische ziekte, autisme of NAH. Ook naasten en mantelzorgers kunnen bij MEE terecht met alle vragen en zorgen.

Gratis en onafhankelijk

Onze ondersteuning is gratis; een doorverwijzing of indicatie is niet nodig.

Wij staan naast je en denken mee in jouw belang. We werken onafhankelijk van zorgaanbieders en instellingen.

MEE altijd bij jou in de buurt

Heb je een vraag of probleem en wil je graag dat iemand met je meedenkt. Je vindt MEE in alle gemeentes.

Scroll to top