MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Patrick
over Werk

Patrick (42 jaar) verliest zijn baan en komt bij het UWV terecht. Nu hij thuis zit, weet Patrick niet meer wat hij moet doen. Dan krijgt hij hulp van Linda. Zij is Jobcoach bij MEE.

praktijk les instructeur en cursist

Levensbreed

Een schoonzus adviseert om contact op te nemen met MEE. Patrick’s vader maakt een eerste afspraak en gaat mee naar het gesprek met jobcoach Linda. Tijdens dit gesprek krijgt Patrick de vraag hoe hij nu in het leven staat. Deze vraag verbaast hem. Hij heeft toch een vraag over werk…

Niet alleen…

Samen met zijn ouders en broertje verdiept Patrick zich in deze vraag. Hoe staat hij nu in het leven? En wat wil hij bereiken? Het wordt duidelijk dat Patrick naast een baan meer in contact wil komen met anderen. En op den duur op zichzelf wil gaan wonen.

Zijn familie vertelt wat voor toekomst zij hem gunnen en waar zij zich zorgen over maken. Dat is bijzonder want hier spraken zij niet eerder met elkaar over. Patrick voelt zich opgelucht en door zijn familie gesteund. Hij dacht altijd dat zijn ouders en broertje te druk waren om hem te helpen. Nu weet hij dat hij altijd een beroep op hen kan doen.

Meer zelfvertrouwen

Als Patrick terugkijkt op het traject bij MEE dan is hij erachter gekomen dat hij meer in zijn mars heeft dan hij dacht. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid en hij is zijn leven meer gaan waarderen. In plaats van een mager vijfje als rapportcijfer, geeft hij nu een ruime acht!

Patrick: “Ik plaatste mijzelf altijd op de achtergrond. Nu is het tijd dat ik mij meer op de voorgrond plaats!”

Werk genoeg

Patrick neemt nu zelf de leiding over zijn leven en voelt zich hierbij gesteund door zijn familie. Hiermee heeft hij al veel bereikt. Op eigen initiatief volgde hij een cursus voor beroepsverkeersregelaar én het diploma is op zak. En werk heeft Patrick genoeg. Als vrijwilliger bij een buurthuis en ook nog als ervaringsdeskundige bij MEE in Hilversum is zijn week behoorlijk gevuld.

Hij haalt veel voldoening uit zijn vrijwilligerswerk; hij kan iets doen voor zijn medemens en hij komt tegelijkertijd meer in contact met mensen. Ook werkt Patrick weer bij zijn oude werkgever.

Scroll to top