MEE locatie in de buurt
Man met pet

De ondersteuners van Amsterdam voor alle inwoners

In oktober 2020 zijn “De ondersteuners van Amsterdam” van start gegaan. Verschillende organisaties, waaronder MEE, werken hierin samen om inwoners van Amsterdam onafhankelijke cliëntondersteuning aan te bieden. Deze ondersteuning is er in de vorm van onafhankelijke cliëntondersteuning. Gratis en beschikbaar voor elke Amsterdammer.

Informatie en advies op maat

Een cliëntondersteuner geeft onafhankelijke informatie en advies. En helpt om zelf keuzes te maken welke zorg en ondersteuning het beste bij je past. Er is ondersteuning mogelijk op allerlei gebieden: van wonen tot jeugdzorg en van geldproblemen tot zorgverlening.

Samen met een cliëntondersteuner bekijk je wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn aan ondersteuning. Cliëntondersteuners helpen de wensen goed te beschrijven en bij het aanvragen van hulp en ondersteuning. Ook bij bezwaar en beroepszaken en bij klachten over de zorg is de hulp van een onafhankelijk ondersteuner mogelijk.

Deondersteunersvanamsterdam.nl

Op de website www.deondersteunersvanamsterdam.nl vind je meer informatie over deze gratis ondersteuning. Ook lees je er verhalen van Amsterdammers over hun ervaring met onafhankelijke cliëntondersteuning. En kun je een keus maken uit een van de vijf organisaties die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden.

De organisaties die Amsterdammers onafhankelijke cliëntondersteuning bieden zijn: Cliëntenbelang Amsterdam, MEE Amstel en Zaan, Belangenvereniging Druggebruikers MDHG, Bureau Straatjurist en de Daklozenvakbond.

Scroll to top