MEE locatie in de buurt
Groep volwassenen in gesprek

Contactgroep NAH – voor ouders

Locatie(s)
  • Derkinderenstraat 10-18 Amsterdam
Data
  • Nog geen startdatum bekend

Als je kind hersenletsel heeft…

Als je kind, broer of zus blijvend hersenletsel heeft opgelopen, dan staat je wereld compleet op zijn kop.

Vaak gaat het in eerste instantie om het overleven. Maar na een periode ziekenhuis en revalidatie moet je thuis weer verder. Misschien is je kind veranderd of heeft het veel meer hulp nodig dan daarvoor?

Je wil je kind ondersteunen, maar het is voor jezelf ook een pittig verwerkingsproces. En ondertussen zijn er misschien ook nog andere kinderen en je werk. De kans dat je andere ouders kent die hetzelfde hebben meegemaakt is niet heel groot, dus hoe pak je dit aan? En hoe doen anderen dat?

Bij MEE Amstel en Zaan organiseren we regelmatig een contactgroep NAH voor ouders.

Voor wie

Voor ouders of broers/zussen van kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Herkenning en informatie

Er komt theorie aan bod maar er is ook veel ruimte voor uitwisseling. Geen twee kinderen of jongeren met NAH zijn hetzelfde, iedere leeftijd vraagt weer om een andere ondersteuning en aanpakt.

De dingen waar je als ouder tegenaan loopt zijn voor iedereen herkenbaar. Het delen van je ervaringen met anderen die begrijpen wat je bedoelt is prettig en ouders kunnen elkaar goede tips geven. Daarnaast is er veel ruimte voor informatie-uitwisseling over bijvoorbeeld de werking van de hersenen en de specifieke gevolgen van sommige beschadigingen. Hierdoor zijn de veranderingen soms beter te begrijpen en mee om te gaan. Ook thema’s zoals toekomstperspectief, loslaten en veranderde verhoudingen binnen je relatie/gezin komen aan bod. Tot slot komt omgaan met je eigen (over)belasting en je eigen emoties aan de orde.

NAH

NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Dit letsel kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verkeersongeluk, een hersenbloeding of epilepsie. Kinderen en jongeren met NAH kunnen last hebben van verlammingen, karakterveranderingen, verminderd denkvermogen en problemen met het geheugen, verwarde spraak of concentratieproblemen.

Deelname is gratis

De kosten van deelname worden vergoed door de gemeenten Amstelland, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer en Zaanstreek.

Waar en wanneer?

De contactgroep NAH bestaat uit 6 bijeenkomsten.

Startdatum: nog onbekend

Tijd: nog onbekend

Locatie: kantoor van MEE Amstel en Zaan, Derkinderenstraat 10-18 in Amsterdam

Aanmelden/informatie

Dit aanbod start bij voldoende interesse. Op dit moment is er nog geen startdatum bekend; dag en tijd wordt samen met de deelnemers vastgesteld. Als je interesse hebt in deze bijeenkomst kun je die doorgeven aan cursus@mee-az.nl. of bellen naar 020-5127272.

Voor meer informatie neem je contact op met Ellen de Bood via 06-51187862 of e.de.bood@mee-az.nl.

 

 

 

 

 

 

 

​​
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top